Informace pro rodiče:

20.09.2015 14:08
Soutěže MH od září 2015
Sobota 19.9.2015....Soutěž Stráž nad Nisou...útok....Výsledek...mladší 3.místo z 12 družstev, starší 5. místo ze 7 družstev
sobota 26.9.2015...soutěž Rynoltice...útok
sobota 3.10.2015...soutěž ZPV Mníšek...Mníšecké kolečko
8.11.2015...PLAMEN ...Osečná ZPV
..............................................................................................................................
Připomínáme společný výlet zítra, tj. v neděli 15.2.2015, sraz v 9:20 h v hasičárně. Na schůzce dostaly děti lístečky s informacemi o výletě. Takže už jen připomínáme :-) pro ty, kteří nebyli na schůzce a lístečky nemají: Pojedeme autobusem směr Liberec, půjdeme se podívat na stanici HZS Libereckého kraje a na stanici HZS SŽDC Liberec. Návrat na hasičárnu bude po 15:00 hodině. Dětem dejte batůžky se svačinkou a pití. Pozn.: pokud budou mít děti sebou foťáky, za jejich případnou ztrátu neručíme. Oblečení podle počasí. Těšíme se :-D
Ve čtvrtek 15.1.2015 plnili naši mladí hasiči tzv. ,,odborky“ Preventista Junior a Preventista, což je první z několika odborností, které postupně každý rok získají. Následovat budou: Strojník Junior, Strojník, Kronikář, Cvičitel, Velitel, Zdravotník a Instruktor. Po ústním výkladu a následném přezkoušení, vyplili mladí hasiči písemný test s celkem 32 otázkami na téma prevence před požáry. Odznak Preventista Junior tak získali všichni přítomní na schůzce. Odznak Preventista splnili: Anička Třešňáková, Barunka a Klárka Kořínkovi, Anička Cibulková, Lucka Šrajerová, Tinka Honsejková, Péťa Schovánek, Honza a Péťa Bulířovi, Jára Vaner, Dáša Pavlů, Jana a Lenka Gärtnerovi a Nikola Šimůnková. Gratulujeme :-)
Zdravíme všechny naše mladé hasičky a hasiče a jejich rodiče :-) Schůzky budou letos stejně jako loni každý čtvrtek od 17:00 hodin do 18:30 hodin. Takže se na vás moc těšíme tento čtvrtek 8.1.2015 v 17:00 v hasičárně :) Jarka, Hanka, Hela, Tomáš, Ivo a Štěpánka
 
V sobotu 8.11.2014 vyjeli naši mladí hasiči na svůj první závod ZPV hry Plamen. Soutěž se konala v Paceřicích a naše družstvo starších skončilo na 13. místě a družstvo mladších také na 13. místě. Celkem se soutěže zúčastnilo 36 hlídek po 5 členech. Doprovod : Tomáš, Jarka, Ivo a Pavel Glaser z SDH Světlá p. J., který nám opět pomohl s odvozem, děkujeme  . Fotografie jsou zde: odkaz »
 
10.10.2014 Ve čtvrtek jsme s mladými hasiči vyrazili na výlet do přírody, cílem byla návštěva hasičské zbrojnice u našich kolegů ve Světlé pod Ještědem. Během cesty jsme si prohlédli původní hasičárnu v Rozstání, požární nádrž v Rozstání a požární nádrž ve Světlé, zopakovali jsme si topografii a zdravovědu a nakonec nás kolega hasič Pavel Glaser seznámil s technikou a vybavením jednotky. Moc mu tímto děkujeme   Fotografie máme zde: odkaz »
 
V sobotu 4.10.2014 se naši MH zúčastnili soutěže ZPV v Mníšku u Liberce. Pro naše mladé hasiče to byl první závod požární všestrannosti a tak nevěděli, co je vlastně čeká. Soutěžilo 1 družstvo mladších a 1 družstvo starších a doprovod dělali Tomáš, Jarka, Pavel a Ivo. protože během závodu nesměl být nikdo z nás dospělých na trati, museli jsme se spokojit s tím, že děti uvidíme jen na startu a doufali jsme, že je uvidíme také v cíli, a protože máme moc šikovné malé hasiče, tak se nám neztratili a disciplíny splnili všechny a do cíle si přiběhli pro 8. místo starší a pro nádherné 2. místo ti mladší. V obou kategoriích startovalo 11 družstev. Velká gratulace všem našim závodníkům a fotografie jsou zde:odkaz »
 
 
v sobotu 27.9.2014 jsme se vydali s našimi mladými hasiči na soutěž do Rynoltic, kde se konala 1. ročník soutěž Rynoltického Soptíka. Sestavli jsme 2 soutěžní tými, jeden ml. a jeden st., a protože nás bylo hodně, pomohl nám s odvozem ještě Pavel Glaser z SDH Světlá pod J., pan David Šrajer a Hela Bulířová. Všem řidičům moc děkujeme! ráno nám počasí moc nepřálo a déšť byl vydatný, ale jedenáctá rozhodla a sluníčko nás provázelo po zbytek dne. Soutěž sice měla malé časové zpoždění, ale pořadatelé vše zvládli na jedničku a soutěž byla dobře organizačně zajištěna. Ceny byly pro všechny a medaili dostal úplně každý soutěžící. A během celého dne jsme ochutnali dobroty místních kuchařů a kuchařek, které se jim opravdu povedly na jedničku. Máme diplomy za 8 a 9. místo a spoustu krásných zážitků. Děkujeme také Hele za sladkou svačinku v podobě báječných muffin. Foto máme na odkazu odkaz »
 

20.9.2014

 

V sobotu 20.9.2014 jsme vyjeli na úplně první soutěž s našimi nejmenšími hasiči do Stráže nad Nisou. soutěžní tým ve složení: Klárka Kořínková - proud, Anička Cibulková - proud, Péťa Schovánek - rozdělovač, Filip Honsejk - béčka, Tinka Honsejková - stroj, Barunka Kořínková - koš, Martínek Vykuka - savice. Jelikož nám někteří na víkend odjeli, museli jsme sestavit tým smíšený, a děti ač věkem skoro všichni spadaly do mladších, se tak dostaly do kategorie starších, kde sice konkurence byla veliká a síly nevyrovnané, předvedli naši mladí hasiči naprosto dokonalý a bezchybný útok, který se nepodaří ani některým dospělákům  , takže jim patří velký dík a velká pochvala!!! foto je zde : https://firekids.rajce.idnes.cz/

 

 

 

 

Zdravíme všechny naše mladé hasičky a hasiče a rodiče:-)

 

Prázdniny se blíží ke svému konci a opět nám začnou naše hasičské schůzky. Ve školním roce 2014 -2015 budou opět schůzky mladých hasičů každý čtvrtek od 17:00 hodin do 18:30 hodin.

Těšit se na vás budeme poprvé již ve čtvrtek 4. září 2014 :)

 

Velmi prosíme rodiče, dávejte dětem věci na sebe v souladu s aktuálním počasím. Pokud nebude pršet, budeme s dětmi hlavně venku, a v odpoledních hodinách už začne být chladněji. Dbáme také na bezpečnost vašich dětí, proto je nutná vhodná pevná, sportovní obuv, hlavně u dívek žádné balerýnky, sandálky, croksy. Pokud se děti nestíhají před schůzkou převlékat nebo přezouvat doma, mohou tak v pohodě učinit v šatně, kterou mají k dispozici v hasičárně :)

 

V sobotu 13.9.2014 pořádáme od 13:00 hodin u Domu hasičů v Doleních Pasekách již 13. ročník soutěže v požárním útoku ,, O pohár starosty obce“. Pozvánku máte v příloze:). Letos poprvé bude do programu zařazen také ukázkový útok našich mladých hasičů a to jak kategorie starších tak také mladších:) naplánován je v pauze před vyhlášením výsledků soutěže. Na naší první schůzce děti dostanou lístečky s podrobnějšími informacemi :-)

 

Těšíme se na vás :-)

 

Hasiči SDH Rozstání

 

 

 

26.6.2014 jsme se sešli všichni na poslední schůzce v tomto školním roce. Nejdříve nám Tomáš ukázal jak se zachází s PHP - sněhovým a práškovým a zopakovali jsme si, co se kterým přístrojem hasí. Potom jsme se učili pořadová cvičení - nástup. A nakonec jsme si všichni společně opekli buřty, párky a marshmallow, což pro nás dospělé, byla úplná novinka. ještě se uidíme 5.7.2014, kdy společně slavnostně splníme hasičský slib. :) 

 

 

Milí rodiče, náš sbor oslaví 5.července 2014 - 115 let od svého založení. Na tento den je připravován program oslav u Domu hasičů v Doleních Pasekách. Pro naše mladé hasiče jsme připravili akci ,, Slavnostní složení hasičského slibu", a to od 14:00 hodin, bude to tak cca na 1/2 - 3/4  hodiny a poté děti dostanou sladkou odměnu :-) Slavnostní nástup snimi nacvičíme na schůzce. Podrobnější informace o celodenním programu oslav máte na plakátu ve fotogalerii, dále na webu SDH Rozstání a na plakátech v obci. Děti dostaly také lístečky ( ti co nebyly ve čt. na schůzce dostanou je příští týden).    

19.6.2014

ve čtvrtek jsem se učili poprvé střílet ze vzduchovky, podel Směrnice hry PLAMEN jsme měli 3 dřevěné špalíky na vzdálenost 10 m., v leže.....nejdříve jsme se seznámili s teoriií a s pravidly, které je třeba dodržovat, aby střelba byla opravdu bezpečná. Stříleli i ti nejmenší a vůbec se nebáli :-) jelikož se ale obloha zatáhla a venku se udělala zima, uklidili jsme věci a přesunuli jsme se do klubovny. Tam děti dostaly za úkol namalovat obrázek s hasičskou tématikou, nebo kreslily to, co je v kroužku nejvíc baví :) obrázky budou vystaveny na velkém sále v Domě hasičů, kde bude zároveň výstava historie našeho sboru, která se uskuteční u příležitosti oslav 115 let založení našeho SDH. Příští schůzka je ve čtvrtek 26.6.2014 a bude v tomto školním roce ta poslední, takže nás čeká ještě ukázka stříkání z PHP, a pečení buřtů:-) Těšíme se :-))))

 

12.6.2014

ve čtvrtek jsme se opět sešli v hojném počtu, a tak jsme běhali štafetu s překážkami a pilovali útoky na terče, jelikož jsme byli pozvaní na soutěž dětí do Osečné. tak abychom to zvládli:-) bohužel se ale na soutěž nejelo, protože některé děti nám odjely na rafty, pár jich máme nemocných, myslíme na ně a ať jsou brzy fit :) a další odjely do Prahy na soutěž taneční, příště to dáme:). Fotografie jsou doplněny zde : https://firekids.rajce.idnes.cz/

 

 

V sobotu 7.6.2014 proběhl u Domu hasičů Den dětí, zde si naši mladí hasiči poprvé vyzkoušeli hašení opravdového požáru :-) všem, ketří se účastnili moc děkujeme:)  

 

5.6.2014 na čtvrteční schůzce jsme se rozdělili na dva skupinky, jedna trénovala požární útok s Helou a Tomášem, dnes poprvé stříkaly děti na terče, tak jak to budou dělat na soutěžích, šlo jim to na jedničku, druhá polovina dětí se přemístila za hasičárnu a běhala se štafeta 4x60 m, s překážkami. poté se obě skupinky vyměnily. Po tréninku jsme společně ještě otevřeli tajný dopis a podle pokynů jsme hledali v okolí hasičárny ukrytý poklad, použili jsme také buzolu a mapu a po malém zaváhání jsme ukrytý poklad našly. Foto z tréninku je ve fotogalerii.:) v sobotu čeká děti dětský den u Domu hasičů a od 16:00 budou útočit vodou na hořící domeček. Všichni jste srdečně zváni:) pozn:....rodiče dávejte prosím dětem obuv pevnou a sportovní, jelikož v sandálkách, pantoflích a hurvajzech se nedá běhat, dětem hrozí nebezpěčí úrazu, moc děkujeme :)

 

22.5.2014...tak konečně se udělalo teplo a tak jsme na schůzce běhali útoky, nejdříve se učili ti větší a pak si vzalik sobě ty nejmenší, a společně běhali útoky všichni...a protože bylo opravdu dost velké teplo, tak jsme se všichni vrhli pod proudnice, a skoro na nikom nezůstalo suché oblečení, snad se na nás maminky nezlobily :-D několik fotek je doplněno, ať všichni vidí, jaké máme šikovné maléhasiče, za chvíli ty velké strčí hravě do kapsy..:-D ....tak zase ve čtvrtek, těšíme se...:-D

 

15.5.2014

Tento čtvrtek jsme se sešli v klubovně a jelikož byla celkem zima, byli jsme na sále. Tentokrát s Tomášem, Štěpánkou a Jarkou. Zopakovali jsme si vše, co jsme se zatím naučili, jak teoreticky, tak prakticky. Uzlovali jsme, pracovali s hadicemi, skamarádili jsme se s buzolou a orientovali mapu, no a také jsme probrali něco nového - topografické značky. Je jich hodně a tak jsme začali první patnáctkou značek. K tomu nám výborně posloužila nová magnetická tabule na kterou se dá i krásně fixem psát. Za nákup této tabule dějume p. Lukešovi z Doleních Pasek, který nám věnoval na naši činnost finanční dar. Ve fotogalerii máme opět několik fotek ze schůzky, které se postupně vlepí také do kroniky mladých hasičů :-) Těšíme se na další schůzku, snad vyjde počasí a budeme moci zaútočit vodou na těrče :-)    

 

8.5.2014

Ve čtvrtek jsme se opět sešli v kroužku - dnes s Helou, Jardou V. a Jarkou a protože nám přálo počasí, byli jsme venku a děti se učily připravovat si základnu na požární útok, spojovaly savice, šroubovaly koš, roztahovaly hadice, a s vodou si odběhly svůj úplně první první útok starší, kterým se povedl na jedničku a příští schůzku si ho vyzkouší mladší a také ti nejmenší, u stříkání z proudnic se postupně všichni vystřídaly a ani jsme se moc nezmáchali :D velitel Jarda V. nám přivezl vodu do kádě cistrernou a pomohl nám s mašinou na základnu a zprovoznil nám ji. Moc děkujeme :D Na konci schůzky si děti poctivě smotaly hadice a všechen materiál uklidili na své místo :D Šikulky:D...... pár nových fotek ze schůzky je vloženo. těšíme se na vás zase ve čtvrtek.

 

1.5.2014

ve čtvrtek se konala další schůzka MH i když byl svátek, dětí přišlo hodně a to nás moc těší :-) hned jak jsme ale přišli do klubovny, začalo venku pršet a tak plány na činnost venku ( střelba ze vzduchovky) vzaly za své. Jako náhradní plán jsme zvolili činnost na sále v prvním patře hasičárny. Malí hasiči nejdříve dostali každý svůj hrníček, a ten si popsali a pomalovali, jelikož kromě požárů je nutné hasit také žízeň, ihned jsme se z hrníčků napili:) takže pitný režim je pro děti zajištěn během celé schůzky. Děti jsme rozdělily opět na malé skupinky, jedni s Tomášem vázaly uzle a další s Hankou a Štěpánkou opakovali značky technických prostřtedků a osatní s JArkou dělali pokusy a učili se, jak se používá PHP a čím co uhasíme. na to, že máme za sebou jen několik schůzek, už toho docela dost známe:) fotky jsou doplněny. těšíme se na další schůzku ve čtvtek 8.5.2014 :D

 

24.4.2014

ve čtvrtek jsme se opět sešli v hojném počtu, což nás moc a moc těší:), byli jsme venku před hasičárnou, protože bylo krásně. Opět jsme se rozdělili na skupinky, jedna skupinka se s Tomášem učila vázat uzly a pracovat s mapou a buzolou, další skupinka si s Hankou a Jarkou zopakovala zdravovědu a naučili jsme se přenášet zraněné, u toho jsme se všichni nasmáli, což je vidět i na fotkách:) také jsme s pomocí značek technických prostředků učili poskládat základnu. Kostičky se značkami vyrobil Tomáš a všichni se to velmi rychle naučili:) pak jsem se vystřídali a nakonec jsme si protáhli těla během a malou soutěží. Ti nejstarší si pak zkusili přípravu základny k útoku a na sucho si roztáhli béčka, rozdělovač a céčka. Společně nám čas schůzky rychle utekl a nezbylo nám, než se rozloučit. další schůzka je opět ve čtvrtek 1.5.2014 opět od 17:00 hodin. Těšíme se na vás :-) 

 

instruktážní video hry Plamen - Závod požární všestrannost, který nás čeká v listopadu - odkaz zde:  https://www.youtube.com/watch?v=nYnY7bqd1aM

 

17.4.2014

ve čtvrtek jsme se opět sešli na schůzce mladých hasičů. nejdříve jsme se zapsali do docházky. Přestože byl prázdninový den, sešli se téměř všichni malí hasiči, takže udělali obrovskou radost nám dospělým :) V klubovně jsme se rozdělili na skupinky. Ti nejmenší si vyráběli papírové hasičárny s Hankou. A větší si zopakovali značky technických prostředků PO a zatím, co jedna část psala test se Štěpánkou, druhá se přesunula ven na sluníčko a tam jsme se učili spojovat hadice, rozhazovat je a zase smotávat, postupně se vystřídali u hadic všichni, i ti úplně nejmenší. Potom se skupinky vyměnili. Technické prostředky už umíme vzorně, což bylo vidět na testech. V druhé části schůzky jsme se naučili obvzazovat ,,zraněné kamarády", to zvládli úplně všichni na jedničku, dokonce i ti nejmenší si s úkolem hravě poradili. Tomáš s námi nebyl, protože je nemocný, takže mu přejeme ať je brzo fit :-) Když bude příští schůzku pěkné počasí, zkusíme si požární útok a procvičíme si zdravovědu :-) 

 

10.4.2014

ve čtvrtek jsme se poprvé sešli s novými členy kroužku mladých hasičů. Vedoucí Tomáš, Jarka a Hanka a 23 dětí. Schůzka byla v klubovně, protože nám nepřálo počasí, ale na chvilku jsme ven zašli, velitel nám vyjel z garáže s hasičskou technikou a děti se seznámily jak s cisternou, tak s velitelským autem, Tomáš nám řekl, co se smí a co ne, jak to  u hasičů a kolem techniky funguje a pak jsme se přemístili do garáže, protože venku začalo pršet. V garáži si děti prohlédly a osahaly technické prostředky a místa, kam se vše ukládá. Pak jsme si sedli do tepla klubovny a učili jsme se značky technických prostředků a povídali jsme si o práci hasičů, Tomáše jsme ustrojili tak, aby mohl už jen skočit do auta a vyjet k požáru:) děti jsou šikulky a proto na konci schůzky dostaly sladkou odměnu. Další schůzka je za týden, ve čtvrtek od 17:00 do 18:30. Těšíme se:) 

 

 

 

První schůzka mladých hasičů je 10.4.2014!!!! od 17:00 h - 18:30 hodin v klubovně v Domě hasičů v Doleních Pasekách.